Φανταστική συνομιλία της Δρ. Παρή Ράπτη με τον Αρθούρο Ρεμπό

Παρή Ράπτη - Οι πολιτικές υγείας και ο ιατρικός τουρισμός στο επίκεντρο Διεθνούς Συνεδρίου

Φανταστική συνομιλία της Δρ. Παρή Ράπτη με τον Αρθούρο Ρεμπό

Και πριν προλάβει να απαντήσει, η Παρή μου λέει: «Αν ισχύει αυτό, τότε ας το ξαναγράψουμε».

Αποσπάσματα από το βιβλίο της Σεμίνας Διγενή «Κίτρινο υποβρύχιο»

Η Παρή Ράπτη, λίγο πριν συνομιλήσει με τον Αρθούρο Ρεμπό.

«Πήγα -τους λέω- βόλτα με τον Αρθούρο Ρεμπό στο Μέγαρο Μουσικής, στην εκδήλωση για την Παγκόσμια μέρα ποίησης. Πριν μπούμε μέσα, για να γνωρίσουμε νέους ποιητές, σκύβει εκείνος και μου λέει χαμηλόφωνα: Η ποίηση και η Άνοιξη είναι το ίδιο πράγμα. Απ’ τον χειμώνα της ψυχής φυτρώνει ένας στίχος. Όλος χυμούς, όλο φωτιά, άρωμα που ζαλίζει. Η δύναμη του έρωτα τον ποιητή φουντώνει. Τον που ‘χει ρίζες και αντλεί απ’ τα σκοτάδια λέξεις. Που φρέσκους κόσμους φτιάχνουμε με στίχο αρμοσμένους.»

«Η Παρή Ράπτη μου θυμίζει οτι ο Αρθούρος Ρεμπό είχε πει πως «ο κόσμος θα αλλάξει όταν νομοθετήσουν οι ποιητές. Όταν κυβερνήσουν οι ποιητές που βλέπουν το νέο και δεν ταυτίζονται με το παλιό.»

«Αναρωτηθήκατε γιατί δεν αλλάζει ο κόσμος σας προς το καλύτερο; τη ρωτάει αμέσως έπειτα ο Ρεμπό. «Μήπως είστε προσκολλημένοι στο παλιό, στο συντηρητικό, στη βόλεψη σας;»
H Παρή απολογείται για λογαριασμό όλων μας, λέγοντας πως «ίσως έχουμε καιρό να νιώσουμε τη δύναμη της ποίησης, της ηδονής της δημιουργίας, να αφεθούμε να μας ταξιδέψει ένας ποιητής σε άγνωστα νερά».